Hoe duurzaam is De wereld van Kant?

Hoe duurzaam is De wereld van Kant?

Bij De wereld van Kant verkoop ik het meest tweedehands producten die ik vind bij kringloopwinkels, op markten, Franse brocantes en van particulieren. Duurzamer kun je het niet hebben. 

De wereld van Kant is een duurzaam bedrijf

Omdat ik handel in tweedehands producten weet je zeker dat je een duurzaam product koopt. In plaats van dat het weg wordt gegooid krijgen producten een tweede (of misschien wel tiende) leven. 

We leven in een wegwerpmaatschappij waarin bedrijven als Aliexpress, Temu en Action megawinsten maken door dat consumenten producten met extreem lage prijzen niet kunnen weerstaan. We kopen en we kopen. Alleen zien we nog niet goed in dat al deze producten van lage kwaliteit zijn, snel kapot gaan en aan vervanging toe zijn. Zo zitten we met z'n allen gevangen in een negatieve kringloop van consumeren en weggooien. Daar komt ook nog eens bij dat de meeste producten nog steeds gemaakt worden van plastic wat vaak in de natuur terecht komt, met alle gevolgen van dien. 

We zouden af moeten stappen van het consumeren en wat vaker producten laten repareren of doorgeven aan een volgend persoon. Misschien wil jij het niet meer hebben, maar kun je er iemand anders blij mee maken.

Bij De wereld van Kant wil ik voorwerpen een nieuw leven geven.  

duurzame verpakking De wereld van Kant

Duurzame verpakking

Ik gebruik uitsluitend duurzame en gerecyclede verpakkingsmaterialen. In de meeste gevallen gebruik ik papier. In sommige gevallen moet bijvoorbeeld een porseleinen vaas uiterst beschermend ingepakt worden waarvoor ik gerecycled plastic gebruik. Ik schaaf hiervoor dus geen nieuw plastic aan. 

Ook het tape om dozen dicht te maken zijn gemaakt van craftpapier en niet van plastic. Daarnaast zijn ook alle visitekaartjes en ander merkmateriaal gemaakt van duurzaam papier. 

Op deze manier probeer ik een steentje bij te dragen aan het klimaat en probeer ik verspilling tegen te gaan.

Duurzame vintage producten hergebruiken De wereld van Kant

 

Terug naar blogs